Ekspresowe wafle

m7
Ekspresowe wafle

0

0 / 0

Wafle przekładane kremem czekoladowym i dżemem to idealny wybór na szybką przekąskę, podwieczorek lub deser. Z pewnością zasmakują zarówno młodszym łasuchom, jak i dorosłym, którzy cenią sobie smaki dzieciństwa. Można je serwować do porannej herbaty, popołudniowej kawy lub jako słodki poczęstunek na różne okazje. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. wafle tortowe

1 szt. dżem łowicz malinowy

2 łyżka kakao decomorreno

120 g mleko w proszku

80 g cukier

250 g masło

120 ml mleko

Przygotowanie


1

W rondelku zagotuj mleko z masłem, kakao i cukrem, aż do dokładnego rozpuszczenia. Odstaw do wystygnięcia.

2

Do wystudzonych składników dodawaj stopniowo mleko w proszku, energicznie mieszając trzepaczką, aby pozbyć się grudek.

3

Wafle posmaruj na przemian dżemem i kremem i ułóż jeden na drugim.

4

Pokrój wafle w trójkąty, a następnie przyciśnij czymś ciężkim na około 15 minut, aby się dobrze skleiły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły