Ekspresowe wafle
m7
Wafle przekładane kremem czekoladowym i dżemem to idealny wybór na szybką przekąskę, podwieczorek lub deser. Z pewnością zasmakują zarówno młodszym łasuchom, jak i dorosłym, którzy cenią sobie smaki dzieciństwa. Można je serwować do porannej herbaty, popołudniowej kawy lub jako słodki poczęstunek na różne okazje. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wafle przekładane kremem czekoladowym i dżemem to idealny wybór na szybką przekąskę, podwieczorek lub deser. Z pewnością zasmakują zarówno młodszym łasuchom, jak i dorosłym, którzy cenią sobie smaki dzieciństwa. Można je serwować do porannej herbaty, popołudniowej kawy lub jako słodki poczęstunek na różne okazje. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. wafle tortowe
1 szt. dżem łowicz malinowy
2 łyżka kakao decomorreno
120 g mleko w proszku
80 g cukier
250 g masło
120 ml mleko
Przygotowanie
W rondelku zagotuj mleko z masłem, kakao i cukrem, aż do dokładnego rozpuszczenia. Odstaw do wystygnięcia.
Do wystudzonych składników dodawaj stopniowo mleko w proszku, energicznie mieszając trzepaczką, aby pozbyć się grudek.
Wafle posmaruj na przemian dżemem i kremem i ułóż jeden na drugim.
Pokrój wafle w trójkąty, a następnie przyciśnij czymś ciężkim na około 15 minut, aby się dobrze skleiły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.