0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Litr
mleko
1 Szklanka
cukier puder
250 Gramów
margaryna
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
kasza manna
2 Opakowania
herbatniki
50 Gramów
wiórki kokosowe
100 Gramów
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej oba cukry, wlewamy mleko i zagotowujemy.
  2. Do gotującej się masy wsypujemy kaszę mannę. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy kakao i zdejmujemy z ognia.
  3. Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na nim herbatniki, wylewamy na nie masę i przykrywamy kolejnymi herbatnikami.
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy nią herbatniki. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Tarta z gruszką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tarta z gruszką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!