0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Litr
mleko
1 Szklanka
cukier puder
250 Gramów
margaryna
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
kasza manna
2 Opakowania
herbatniki
50 Gramów
wiórki kokosowe
100 Gramów
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej oba cukry, wlewamy mleko i zagotowujemy.
  2. Do gotującej się masy wsypujemy kaszę mannę. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy kakao i zdejmujemy z ognia.
  3. Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na nim herbatniki, wylewamy na nie masę i przykrywamy kolejnymi herbatnikami.
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy nią herbatniki. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tarta z gruszką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tarta z gruszką

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!