3

Składniki

36 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
24 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3000 Gramów
margaryna zwykła
24 Szklanki
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
24 Szklanki
cukier
6 Szklanek
woda
48 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki :)
  2. Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotuj. Odlej pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić.
  3. Dodaj mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Dokładnie zmiksuj na jednolita masę.
  4. Ciasto przelej do formu wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w temp 180 stopni.
  5. Z białek ubij pianę i dodaj partiami do masy kakaowej.

Opis

Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!