Ekspresowe ciasto czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Ekspresowe ciasto czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974607721.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka - bardzo szybka i niezwykle smaczna. Poznaj przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe. Wystarczy godzina, aby cała rodzina mogła zajadać się tym przepysznym deserem.
2
3.4 / 121
Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka - bardzo szybka i niezwykle smaczna. Poznaj przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe. Wystarczy godzina, aby cała rodzina mogła zajadać się tym przepysznym deserem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g margaryna zwykła
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
2 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Przygotuj składniki :)
Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotuj. Odlej pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić.
Dodaj mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Dokładnie zmiksuj na jednolita masę.
Ciasto przelej do formu wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w temp 180 stopni.
Z białek ubij pianę i dodaj partiami do masy kakaowej.