Ekspresowe ciasto czekoladowe

goodfoodlover
Ekspresowe ciasto czekoladowe

2

3.4 / 121

Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka - bardzo szybka i niezwykle smaczna. Poznaj przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe. Wystarczy godzina, aby cała rodzina mogła zajadać się tym przepysznym deserem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

250 g margaryna zwykła

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szkl. cukier

0.50 szkl. woda

4 szt. jaja kurze całe

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Przygotuj składniki :)

2

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotuj. Odlej pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić.

3

Dodaj mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Dokładnie zmiksuj na jednolita masę.

4

Ciasto przelej do formu wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w temp 180 stopni.

5

Z białek ubij pianę i dodaj partiami do masy kakaowej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły