3

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
2 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
woda
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki :)
  2. Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotuj. Odlej pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić.
  3. Dodaj mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Dokładnie zmiksuj na jednolita masę.
  4. Ciasto przelej do formu wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w temp 180 stopni.
  5. Z białek ubij pianę i dodaj partiami do masy kakaowej.

Opis

Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka :)

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!