Ekspresowe ciasto czekoladowe

goodfoodlover

Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka - bardzo szybka i niezwykle smaczna. Poznaj przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe. Wystarczy godzina, aby cała rodzina mogła zajadać się tym przepysznym deserem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5083
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
677
gram
Tłuszcze
232
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.4 / 121
Kolejna wariacja na temat kultowego murzynka - bardzo szybka i niezwykle smaczna. Poznaj przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe. Wystarczy godzina, aby cała rodzina mogła zajadać się tym przepysznym deserem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g margaryna zwykła
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
2 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Przygotuj składniki :)
Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotuj. Odlej pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić.
Dodaj mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Dokładnie zmiksuj na jednolita masę.
Ciasto przelej do formu wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50 minut w temp 180 stopni.
Z białek ubij pianę i dodaj partiami do masy kakaowej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5083
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
677
gram
Tłuszcze
232
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.