Ekspresowe Ciastka Jeżyki

IwonaTiborska
Ekspresowe Ciastka Jeżyki

0

0 / 0

Te ciasteczka są po prostu super ! Przygotowuje się je w dosłownie 15 minut, a potem przyjemności z jedzenia jest mnóstwo :) Najlepiej smakują na drugi dzień kiedy czekolada idealnie zastygnie a całe ciastko przejdzie wszystkimi smakami :)

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. mleko zagęszczone słodzone

1 szt. czekolada deserowa

3 łyżka cukier

50 g masło

1 szt. ryż preparowany

0.25 pęcz. płatki lubella corn flakes klasyczne

1 łyżka rodzynki

2 łyżka orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Masło, cukier, czekoladę i mleko z tubek umieścić w garnuszku, rozpuścić i zagotować.

2

Następnie dosypać płatki kukurydziane, ryż/pszenicę, orzechy, rodzynki itp. tyle aby masa była dość gęsta.

3

Małą łyżeczką wykładamy porcje na blaszki wyłożone papierem do pieczenia, formując ciasteczka. Zostawiamy najlepiej na całą noc w temp. pokojowej do całkowitego zastygnięcia, a rano pałaszujemy ;) Smacznego !!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły