Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciasto z ptysiowe z ogromną dawką słodyczy, czyli nasz przepis na przepyszne eklerki wypełnione po brzegi kremem czekoladowym. Wystarczy jedynie godzina, aby stworzyć ten niesamowity deser. Smacznego!
Ciasto ptysiowe |
|||
50 | Gramów | ||
![]() |
|||
20 | Gramów | ||
![]() |
|||
60 | Mililitrów |
mleko
|
|
60 | Mililitrów |
woda
|
|
5 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
3 | Sztuki |
jaja L
|
|
Krem czekoladowy |
|||
50 | Gramów | ||
![]() |
|||
100 | Mililitrów |
Śmietana kremówka
|
|
100 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
2 | Sztuki |
ŻÓŁTKA
|
|
20 | Gramów |
cukier
|
|
100 | Gramów |
Czekolada ciemna
|
|
Słony karmel |
|||
100 | Gramów |
masa kajmakowa
|
|
20 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |