0

Składniki

300 Mililitrów
śmietana
1 Sztuka
pomarańcza
1 Sztuka
kiwi
1 Sztuka
Limonka
0.5 Sztuki
cytryna
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańcze i kiwi obieramy, kroimy w kostkę, układamy na dno pucharka (lub szklanki)
  2. Skórkę limonki zetrzeć na tarce, wycisnąć sok z limonki i cytryny.
  3. Do miseczki wlewamy śmietankę, cukier, ubijamy, na koniec dolewamy sok cytrusowy.
  4. Wkładamy bitą śmietanę do pucharków na owoce, posypujemy skórką z limonki, schładzamy w lodówce. Smacznego!!!!!!

Opis

Pyszny deser dla lubiących egzotyczne klimaty :D

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!