Dzikie sajgonki

m7
Dzikie sajgonki

0

0 / 0

Sajgonki....można je robić na tyle sposobów! Na każdą okazję będą idealne :D

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

100 g makaron ryżowy nitki

300 g pieczarki

1 szkl. olej

3 szt. marchew

0.50 szt. kapusta pekińska

1 szt. cebula

1 szt. papier ryżowy

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

1 łyżka sos słodko kwaśny chilli

Przygotowanie


1

Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić.

2

Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili.

3

Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem.

4

Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D

Wartości odżywcze na porcję


Energia

288

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły