Dzikie sajgonki
m7
Sajgonki....można je robić na tyle sposobów! Na każdą okazję będą idealne :D
Wartości odżywcze na porcję
Energia
288
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sajgonki....można je robić na tyle sposobów! Na każdą okazję będą idealne :D
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
100 g makaron ryżowy nitki
300 g pieczarki
1 szkl. olej
3 szt. marchew
0.50 szt. kapusta pekińska
1 szt. cebula
1 szt. papier ryżowy
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
1 łyżka sos słodko kwaśny chilli
Przygotowanie
Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili.
Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem.
Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D
Wartości odżywcze na porcję
Energia
288
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.