0

Składniki

Składniki sushi maki:

1 Opakowanie
ingridient
Lubella Mlekołaki Choco Kulki
2 Sztuki
banan
0.25 Szklanki
Masło orzechowe
10 Sztuk
Owoce do dekoracji

Składniki sushi nigiri:

0.5 Kostki
masło
0.5 Dekagrama
miód
3 Szklanki
ingridient
Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
1 Sztuka
baton owocowy
10 Sztuk
Owoce do dekoracji
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sushi maki: Pokrój banana na kawałki, rozsmaruj masło orzechowe na pokrojonych kawałkach, po zewnętrznej części. Obtocz każdy kawałek w pokruszonych płatkach. Na wierz ułóż owoce.
  2. Sushi nigiri: Masło i miód rozpuszczamy w rondelku. Szklankę płatków kruszymy, zalewamy w miseczce 1/3 ciepłego masła z miodem. Wykładamy na kwadratową formę, wyłożoną pergaminem, dociskamy robiąc cienki spód. Do reszty masy w rondelku wrzucamy całe kółeczka, mieszamy, aby masło i miód dokładnie oblepiły płatki. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód, znów lekko dociskamy. Batoniki powinny odpocząć i nabrać mocy, co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie kroimy na niewielkie podłużne batoniki. Baton owocowy kroimy wzdłuż na cienkie paski. Na batonikach układamy plasterki owoców, na wierzch przekładamy paskami batona.

Podobne przepisy

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz
Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Muffinki z Mlekołakami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Placuszki z Lubella Mlekołaki Cinisy

Łatwy Do 15 min
Placuszki z Lubella Mlekołaki Cinisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!