Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

lubella
Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

0

2 / 1

Sushi? No może nie do końca! Oryginalny japoński przysmak mógłby nie do końca przypaść do gustu najmłodszym, dlatego stworzyliśmy wariację na jego temat. Przedstawiamy dziecięce sushi z płatkami (Mlekołaki Choco Kulki), masłem orzechowym, bananem i innym owocami.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. lubella mlekołaki choco kulki

2 szt. banan

0.25 szkl. masło orzechowe

10 szt. owoce do dekoracji

0.50 kost. masło

0.50 dek. miód

3 szkl. lubella mlekołaki miodo kółka

1 szt. baton owocowy

10 szt. owoce do dekoracji

Przygotowanie


1

Sushi maki: Pokrój banana na kawałki, rozsmaruj masło orzechowe na pokrojonych kawałkach, po zewnętrznej części. Obtocz każdy kawałek w pokruszonych płatkach. Na wierz ułóż owoce.

2

Sushi nigiri: Masło i miód rozpuszczamy w rondelku. Szklankę płatków kruszymy, zalewamy w miseczce 1/3 ciepłego masła z miodem. Wykładamy na kwadratową formę, wyłożoną pergaminem, dociskamy robiąc cienki spód. Do reszty masy w rondelku wrzucamy całe kółeczka, mieszamy, aby masło i miód dokładnie oblepiły płatki. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód, znów lekko dociskamy. Batoniki powinny odpocząć i nabrać mocy, co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie kroimy na niewielkie podłużne batoniki. Baton owocowy kroimy wzdłuż na cienkie paski. Na batonikach układamy plasterki owoców, na wierzch przekładamy paskami batona.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły