Dżem z truskawek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem z truskawek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023107.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dżem, idealny do świeżego pieczywa.
0
0 / 0
Pyszny dżem, idealny do świeżego pieczywa.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
3 kg truskawki
1.50 kg cukier
1 szt. cukier żelujący
Przygotowanie
1
Truskawki zasypać cukrem i odstawić na 2-3 godziny, aby puściły sok. Następnie gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut mieszając co pewien czas.
2
Dodać roztwór żelujący i mieszać jeszcze ok. 10 minut. Gorącą masą napełniać słoiki i zakręcać.