Dżem z truskawek

m7
Dżem z truskawek

0

0 / 0

Pyszny dżem, idealny do świeżego pieczywa.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 kg truskawki

1.50 kg cukier

1 szt. cukier żelujący

Przygotowanie


1

Truskawki zasypać cukrem i odstawić na 2-3 godziny, aby puściły sok. Następnie gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut mieszając co pewien czas.

2

Dodać roztwór żelujący i mieszać jeszcze ok. 10 minut. Gorącą masą napełniać słoiki i zakręcać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

357

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły