0

Składniki

50 Mililitrów
sok z cytryny
2 Kilogramy
Owoce pigwy
1 Kilogram
cukier
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pigwę umyć, obrać i wypestkować.
  2. Pokroić na małe kawałki.
  3. Wrzucić do garnka i włączyć niewielki gaz.
  4. Pigwę dusić z 1/2 szk wody i sokiem z cytryny do momentu aż będzie miękka.
  5. Dodać cukier i nadal gotować często mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści.
  6. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiki i szczelnie zamknąć.

Opis

do herbaty lub ciast

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!