Dżem z pigwy

m7
Dżem z pigwy

0

2.8 / 17

Idealny dżem do herbaty lub ciasta.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 sok z cytryny

2 kg owoce pigwy

1 kg cukier

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Pigwę umyć, obrać i wypestkować.

2

Pokroić na małe kawałki.

3

Wrzucić do garnka i włączyć niewielki gaz.

4

Pigwę dusić z 1/2 szk wody i sokiem z cytryny do momentu aż będzie miękka.

5

Dodać cukier i nadal gotować często mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści.

6

Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiki i szczelnie zamknąć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5121

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

1294

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły