0

Składniki

2 Kilogramy
Dynia
0.5 Kilograma
cukier
1 Sztuka
sok z cytryny
2 Sztuki
Galaretka owocowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dynię umyć, obrać, wyjąć pestki i miękisz. Pokroić w kostkę i ugotować do miękkości. Miękką dynię zmiksować, przełożyć do garnka, dodać cukier, galaretki i sok z cytryny, dusić 25 minut na wolnym ogniu. Gotowy dżem przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Opis

Nowa wersja dżemu dyniowego.

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!