Dżem z cukinii

m7
Dżem z cukinii

0

0 / 0

Bardzo dobry dżem.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 kg cukinia

2 szkl. cukier

2 szt. cukier żelujący

Przygotowanie


1

Cukinię obrać, pokroić w kostkę i lekko rozgotować dodając do niej 1/3 szklanki cukru. Gdy cukinia już się rozgotuje i zacznie robić się gęsta wsypać pozostały cukier i gotować jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.

2

Następnie do dżemu dodać dżemix, chwilkę jeszcze razem gotować. Ciągle mieszać, żeby nam się nie przypaliło. Gorący dżem nakładać do słoiczków, bardzo mocno zakręcić i ułożyć słoiki do góry dnem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2414

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

574

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły