0

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
2 Szklanki
cukier
2 Sztuki
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i lekko rozgotowujemy dodając do niej 1/3 szklanki cukru. Gdy cukinia już się rozgotuje i zacznie robić się gęsta wsypujemy pozostały cukier i gotujemy jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.
  2. Następnie do dżemu dodajemy dżemix, chwilkę jeszcze razem gotujemy. Musimy ciągle mieszać, żeby nam się nie przypaliło. Gorący dżem nakładamy do słoiczków, bardzo mocno zakręcamy i układamy słoiki do góry dnem

Opis

Bardzo dobry dżem.

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!