0

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
2 Szklanki
cukier
2 Sztuki
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i lekko rozgotowujemy dodając do niej 1/3 szklanki cukru. Gdy cukinia już się rozgotuje i zacznie robić się gęsta wsypujemy pozostały cukier i gotujemy jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.
  2. Następnie do dżemu dodajemy dżemix, chwilkę jeszcze razem gotujemy. Musimy ciągle mieszać, żeby nam się nie przypaliło. Gorący dżem nakładamy do słoiczków, bardzo mocno zakręcamy i układamy słoiki do góry dnem

Opis

Bardzo dobry dżem.

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!