Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
cukinia
2 Szklanki
cukier
2 Sztuki
Cukier żelujący
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i lekko rozgotowujemy dodając do niej 1/3 szklanki cukru. Gdy cukinia już się rozgotuje i zacznie robić się gęsta wsypujemy pozostały cukier i gotujemy jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.
  2. Następnie do dżemu dodajemy dżemix, chwilkę jeszcze razem gotujemy. Musimy ciągle mieszać, żeby nam się nie przypaliło. Gorący dżem nakładamy do słoiczków, bardzo mocno zakręcamy i układamy słoiki do góry dnem

Opis

Bardzo dobry dżem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!