Dżem z cukinii
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem z cukinii](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125592.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo dobry dżem.
0
0 / 0
Bardzo dobry dżem.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 kg cukinia
2 szkl. cukier
2 szt. cukier żelujący
Przygotowanie
1
Cukinię obrać, pokroić w kostkę i lekko rozgotować dodając do niej 1/3 szklanki cukru. Gdy cukinia już się rozgotuje i zacznie robić się gęsta wsypać pozostały cukier i gotować jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.
2
Następnie do dżemu dodać dżemix, chwilkę jeszcze razem gotować. Ciągle mieszać, żeby nam się nie przypaliło. Gorący dżem nakładać do słoiczków, bardzo mocno zakręcić i ułożyć słoiki do góry dnem.