Dżem z borówek

m7
Dżem z borówek

0

3.1 / 15

Domowy, najlepszy dżem z borówek.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg borówki amerykańskie

0.50 kg cukier

1 szt. cukier żelujący

Przygotowanie


1

Borówki umyć, włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia.

2

Dodać cukier gotować około 10 min.

3

Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Wlać gorący dżem do słoików, odwracać do góry dnem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

549

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły