Dżem z borówek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem z borówek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133324.jpeg&w=3840&q=75)
Domowy, najlepszy dżem z borówek.
0
3.1 / 15
Domowy, najlepszy dżem z borówek.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg borówki amerykańskie
0.50 kg cukier
1 szt. cukier żelujący
Przygotowanie
1
Borówki umyć, włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia.
2
Dodać cukier gotować około 10 min.
3
Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Wlać gorący dżem do słoików, odwracać do góry dnem.