Dżem wiśniowy

m7
Dżem wiśniowy

0

0 / 0

Najlepsze dżemy swojskie. Są smaczne, zdrowe.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

5 kg wiśnie

6 kg cukier

2 szkl. woda

Przygotowanie


1

Wiśnie umyć i wydrylować.

2

Gotować w garnuszku z wodą aż będą miękkie.

3

Pod koniec dodać cukier, mieszać i zagotować.

4

Przekładać gorące wiśnie do wyparzonych słoiczków.

5

Zakręcić i pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1320

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

322

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły