Dżem truskawkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem truskawkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048780.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny dżem do naleśników.
0
0 / 0
Idealny dżem do naleśników.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg truskawki
330 g cukier
1 szt. cukier żelujący
Przygotowanie
1
Oczyszczone i wysuszone truskawki wrzucić do garnka (większe truskawki można przekroić na pół). Dodać cukier żelujący i doprowadzić do wrzenia, gotując na małym ogniu. Następnie wsypać cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować 2-3 minuty. Gorący dżem nakładać do słoików.