Dżem truskawkowy

m7
Dżem truskawkowy

0

0 / 0

Idealny dżem do naleśników.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg truskawki

330 g cukier

1 szt. cukier żelujący

Przygotowanie


1

Oczyszczone i wysuszone truskawki wrzucić do garnka (większe truskawki można przekroić na pół). Dodać cukier żelujący i doprowadzić do wrzenia, gotując na małym ogniu. Następnie wsypać cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować 2-3 minuty. Gorący dżem nakładać do słoików.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

361

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły