Dżem truskawkowy
m7
Idealny dżem do naleśników.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
361
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealny dżem do naleśników.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg truskawki
330 g cukier
1 szt. cukier żelujący
Przygotowanie
1
Oczyszczone i wysuszone truskawki wrzucić do garnka (większe truskawki można przekroić na pół). Dodać cukier żelujący i doprowadzić do wrzenia, gotując na małym ogniu. Następnie wsypać cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować 2-3 minuty. Gorący dżem nakładać do słoików.