Dżem truskawkowo-agrestowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem truskawkowo-agrestowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973784500.jpeg&w=3840&q=75)
Domowy najlepszy słodko-kwaśny.
0
0 / 0
Domowy najlepszy słodko-kwaśny.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 kg cukier
1 szt. cukier żelujący
70 dag. truskawki
30 dag. agrest
Przygotowanie
1
Owoce umyć i obrać.
2
Zasypać żelfixem i zagotować, dodać cukier i jeszcze raz doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z pieca i mieszać do zaniku piany. Napełnić słoiki, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.