Dżem truskawkowo-agrestowy

m7
Dżem truskawkowo-agrestowy

0

0 / 0

Domowy najlepszy słodko-kwaśny.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 kg cukier

1 szt. cukier żelujący

70 dag. truskawki

30 dag. agrest

Przygotowanie


1

Owoce umyć i obrać.

2

Zasypać żelfixem i zagotować, dodać cukier i jeszcze raz doprowadzić do wrzenia.

3

Zdjąć z pieca i mieszać do zaniku piany. Napełnić słoiki, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

123

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły