Dżem jabłkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem jabłkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973782037.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniały na zimowe wieczory.
0
0 / 0
Wspaniały na zimowe wieczory.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
6 kg jabłka
3 kg cukier
2 szkl. woda
Przygotowanie
1
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Do garnka wlać wodę, dodać starte jabłka, cukier i gotować do odpowiedniej gęstości.
3
Nakładać gorący dżem w słoiki, dokładnie zakręcić i ustawić je do góry dnem.