Dżem jabłkowy

m7
Dżem jabłkowy

0

0 / 0

Wspaniały na zimowe wieczory.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

6 kg jabłka

3 kg cukier

2 szkl. woda

Przygotowanie


1

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2

Do garnka wlać wodę, dodać starte jabłka, cukier i gotować do odpowiedniej gęstości.

3

Nakładać gorący dżem w słoiki, dokładnie zakręcić i ustawić je do góry dnem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

15090

kcal

Białka

180

gram

Węglowodany

3810

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły