0

Składniki

6 Kilogramów
jabłka
3 Kilogramy
cukier
2 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy starte jabłka, cukier i gotujemy do odpowiedniej gęstości.
  3. Nakładamy gorący dżem w słoiki, dokładnie zakręcamy i ustawiamy je do góry dnem.

Opis

Wspaniały na zimowe wieczory.

Podobne przepisy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!