0

Składniki

6 Kilogramów
jabłka
3 Kilogramy
cukier
2 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy starte jabłka, cukier i gotujemy do odpowiedniej gęstości.
  3. Nakładamy gorący dżem w słoiki, dokładnie zakręcamy i ustawiamy je do góry dnem.

Opis

Wspaniały na zimowe wieczory.

Podobne przepisy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!