Dżem dyniowo- jabłkowy z nutką imbiru
m7
Dżem dyniowy jest rewelacyjny w smaku.Zachęcam do wypróbowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
531
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dżem dyniowy jest rewelacyjny w smaku.Zachęcam do wypróbowania.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg dynia
1 kg jabłka
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. imbir
2 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
1 szt. cytryna
5 szt. goździki
Przygotowanie
Dynię pokroić w kostkę włożyć do garnka dodać wodę,goździki, cukier i gotować do miękkości.Dodać jabłka pokrojone w kostkę,sok ,otartą skórkę z cytryny i gotujemy do uzyskania konsystencji dżemu.Na koniec dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.