Dżem dyniowo- jabłkowy z nutką imbiru
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dżem dyniowo- jabłkowy z nutką imbiru](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973995181.jpeg&w=3840&q=75)
Dżem dyniowy jest rewelacyjny w smaku.Zachęcam do wypróbowania.
0
0 / 0
Dżem dyniowy jest rewelacyjny w smaku.Zachęcam do wypróbowania.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg dynia
1 kg jabłka
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. imbir
2 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
1 szt. cytryna
5 szt. goździki
Przygotowanie
1
Dynię pokroić w kostkę włożyć do garnka dodać wodę,goździki, cukier i gotować do miękkości.Dodać jabłka pokrojone w kostkę,sok ,otartą skórkę z cytryny i gotujemy do uzyskania konsystencji dżemu.Na koniec dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.