Dyniowo czekoladowy deserek vege
decomorreno
Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mus z dyni
4 łyżka syrop klonowy
2 łyżka sok pomarańczowy tymbark
2 łyżka kakao decomorreno
2 szt. daktyle
200 g jogurt kokosowy
0.50 łyżecz. przyprawa korzenna
0.50 szkl. granola
Przygotowanie
Mus z dyni wymieszaj z syropem klonowym i sokiem z pomarańczy.
Podziel masę na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao oraz miękkie daktyle i zblenduj na gładki krem.
Do szklanek nakładaj warstwowo, krem czekoladowy, mus dyniowy, granolę oraz jogurt wegański.
Czynność powtórz, podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.