Dyniowo czekoladowy deserek vege
decomorreno
Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)
0
5 / 1
Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mus z dyni
4 łyżka syrop klonowy
2 łyżka sok pomarańczowy tymbark
2 łyżka kakao decomorreno
2 szt. daktyle
200 g jogurt kokosowy
0.50 łyżeczka przyprawa korzenna
0.50 szkl. granola
Przygotowanie
Mus z dyni wymieszaj z syropem klonowym i sokiem z pomarańczy.
Podziel masę na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao oraz miękkie daktyle i zblenduj na gładki krem.
Do szklanek nakładaj warstwowo, krem czekoladowy, mus dyniowy, granolę oraz jogurt wegański.
Czynność powtórz, podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!