Dyniowo czekoladowy deserek vege

decomorreno
Dyniowo czekoladowy deserek vege

0

5 / 1

Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g mus z dyni

4 łyżka syrop klonowy

2 łyżka sok pomarańczowy tymbark

2 łyżka kakao decomorreno

2 szt. daktyle

200 g jogurt kokosowy

0.50 łyżecz. przyprawa korzenna

0.50 szkl. granola

Przygotowanie


1

Mus z dyni wymieszaj z syropem klonowym i sokiem z pomarańczy.

2

Podziel masę na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao oraz miękkie daktyle i zblenduj na gładki krem.

3

Do szklanek nakładaj warstwowo, krem czekoladowy, mus dyniowy, granolę oraz jogurt wegański.

4

Czynność powtórz, podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

159

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły