Dyniowo czekoladowy deserek vege

decomorreno
Dyniowo czekoladowy deserek vege

Średnia 5 / 1

Oceń!

Tej jesnieni postaw na deser, który nie tylko doskonale się prezentuje i pysznie smakuje ale również dostarcza mnóstwa witamin i wartości odżywczych. Wysoka dawka kakao od DecoMorreno potrzebna do wykonania przepisu to także zastrzyk endorfin, który z pewnością poprawi Ci humor w każdą niepogodę. Przekonaj się sam! :)

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g mus z dyni

4 łyżka syrop klonowy

2 łyżka sok pomarańczowy tymbark

2 łyżka kakao decomorreno

2 szt. daktyle

200 g jogurt kokosowy

0.50 łyżecz. przyprawa korzenna

0.50 szkl. granola

Przygotowanie


Mus z dyni wymieszaj z syropem klonowym i sokiem z pomarańczy.

Podziel masę na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao oraz miękkie daktyle i zblenduj na gładki krem.

Do szklanek nakładaj warstwowo, krem czekoladowy, mus dyniowy, granolę oraz jogurt wegański.

Czynność powtórz, podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

159

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły