Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem
maspexdigital
Przepis na dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem np. morelowym to idealne jesienne śniadanie przy kubku gorącej, aromatycznej kawy. Gofry dyniowo - cynamonowe to nasza propozycja dla wszystkich porannych łasuchów. Można je jeść zarówno na słodko jak i na słono. Spróbuj ich w wersji z twarożkiem i ulubionym dżemem Łowicz.
1
0 / 0
Przepis na dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem np. morelowym to idealne jesienne śniadanie przy kubku gorącej, aromatycznej kawy. Gofry dyniowo - cynamonowe to nasza propozycja dla wszystkich porannych łasuchów. Można je jeść zarówno na słodko jak i na słono. Spróbuj ich w wersji z twarożkiem i ulubionym dżemem Łowicz.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżeczka cynamon
0.25 łyżeczka soda oczyszczona
3 łyżka puree z dyni
2 łyżka dżem morelowy łowicz niskosłodzony
1 szt. jajko
1 łyżeczka olej rzepakowy uniwersalny
6 łyżka dżem łowicz pomarańcza i mandarynka
6 łyżeczka twarożek kremowy naturalny
8 szt. maliny
Przygotowanie
Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę.
Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu).
Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka.
Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.