Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem

maspexdigital
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem

1

0 / 0

Przepis na dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem np. morelowym to idealne jesienne śniadanie przy kubku gorącej, aromatycznej kawy. Gofry dyniowo - cynamonowe to nasza propozycja dla wszystkich porannych łasuchów. Można je jeść zarówno na słodko jak i na słono. Spróbuj ich w wersji z twarożkiem i ulubionym dżemem Łowicz.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżecz. cynamon

0.25 łyżecz. soda oczyszczona

3 łyżka puree z dyni

2 łyżka dżem morelowy łowicz niskosłodzony

1 szt. jajko

1 łyżecz. olej rzepakowy uniwersalny

6 łyżka dżem łowicz pomarańcza i mandarynka

6 łyżecz. twarożek kremowy naturalny

8 szt. maliny

Przygotowanie


1

Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę.

2

Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu).

3

Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka.

4

Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

192

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły