Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Dyniówka, czyli nalewka z dyni to jesienny napój alkoholowy, który sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i jako dodatek do drinków, deserów lub ciast. To świetny wybór na chłodne dni, który skutecznie rozgrzeje. Gotowa nalewka ma głęboki kolor i intensywny smak dyni, wanilii i przypraw korzennych, dzięki czemu zasmakuje wszystkim, którzy cenią sobie domowe nalewki o wyrazistym smaku i aromacie. Możesz również zmodyfikować przepis, dodając swoje ulubione przyprawy lub eksperymentując z ilością cukru, aby dostosować smak do swoich preferencji. Smacznego!
1 | Kilogram |
Dynia
|
|
400 | Gramów |
cukier
|
|
500 | Mililitrów |
wódka
|
|
2 | Sztuki |
Laska wanilii
|
|
4 | Sztuki |
goździki
|
|
2 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
1 | Sztuka |
Skórka z jednej pomarańczy
|
|
1 | Szklanka |
woda
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |