Dyniowe latte wegańskie
Just Plants
Dyniowe latte to doskonały wybór na jesienne dni. Jest aromatyczne, kremowe i wyjątkowo smaczne. Połączenie napoju roślinnego o smaku karmelu z dyniowym purée, espresso, wegańską bitą śmietaną i sosem karmelowym to świetna propozycja nie tylko dla miłośników kawy, ale również dla wszystkich, którzy cenią sobie wegańskie napoje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
29
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dyniowe latte to doskonały wybór na jesienne dni. Jest aromatyczne, kremowe i wyjątkowo smaczne. Połączenie napoju roślinnego o smaku karmelu z dyniowym purée, espresso, wegańską bitą śmietaną i sosem karmelowym to świetna propozycja nie tylko dla miłośników kawy, ale również dla wszystkich, którzy cenią sobie wegańskie napoje.
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. tymbark just plants barista karmelowe
0.50 szkl. pokrojona dynia
1 szczyp. sól
1 szt. filiżanka espresso
1 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. cukier wanilinowy
1 szt. wegańska bita śmietana do dekoracji
1 szt. sos karmelowy
Przygotowanie
Dynię oczyszczamy i obieramy. Pieczemy przez 20 minut ze szczyptą soli. Kiedy dynia ostygnie, blendujemy ją z cynamonem i cukrem waniliowym na gładki krem.
Przekładamy do wysokiej szklanki.
Powoli dolewamy gorące espresso.
Dopełniamy spienionym Just Plants Barista karmelowym.
Latte dekorujemy wegańską bitą śmietaną i sosem karmelowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
29
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.