Dyniowe latte wegańskie

Just Plants
Dyniowe latte wegańskie

0

0 / 0

Dyniowe latte to doskonały wybór na jesienne dni. Jest aromatyczne, kremowe i wyjątkowo smaczne. Połączenie napoju roślinnego o smaku karmelu z dyniowym purée, espresso, wegańską bitą śmietaną i sosem karmelowym to świetna propozycja nie tylko dla miłośników kawy, ale również dla wszystkich, którzy cenią sobie wegańskie napoje.

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. tymbark just plants barista karmelowe

0.50 szkl. pokrojona dynia

1 szczyp. sól

1 szt. filiżanka espresso

1 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. cukier wanilinowy

1 szt. wegańska bita śmietana do dekoracji

1 szt. sos karmelowy

Przygotowanie


1

Dynię oczyszczamy i obieramy. Pieczemy przez 20 minut ze szczyptą soli. Kiedy dynia ostygnie, blendujemy ją z cynamonem i cukrem waniliowym na gładki krem.

2

Przekładamy do wysokiej szklanki.

3

Powoli dolewamy gorące espresso.

4

Dopełniamy spienionym Just Plants Barista karmelowym.

5

Latte dekorujemy wegańską bitą śmietaną i sosem karmelowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

29

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły