Example thumb
4

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
300 Gramów
kiełbasa
200 Gramów
ser żółty
3 Łyżki
ingridient
Lubella Mąka luksusowa
3 Łyżki
masło extra
1 Szklanka
mleko
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szklanka
Dynia
2 Sztuki
cebula dymka
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
cebula
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Kiełbasę i cebulę kroimy w plasterki, a czosnek w kostkę. Całość podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i dusimy. W rondlu o grubym dnie roztapiamy masło i dodajemy mąkę. Chwilę podsmażamy i dodajemy mleko, cały czas mieszając.
  2. Następnie do masy dodajemy starty na tarce ser i doprawimy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sos łączymy z kiełbasą i dynią(pokrojoną w kostkę), posiekaną dymką oraz makaronem. Całość wylewamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy bułką tartą. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach. Podajemy posypane cebulą dymką.
  3. Zobacz przepis: https://youtu.be/d9RVT6brwr0

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!