Inspiracja Adobe Stock
2

Składniki

1 Szczypta
imbir
1 Szczypta
chili
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
ocet balsamiczny
0.5 Litra
bulion warzywny
500 Gramów
Dynia
100 Gramów
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Tost pszenny
4 Łyżki
olej
1 Łyżka
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suchą fasolę namaczamy na noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
  2. Cebulę siekamy, por kroimy w paski, dynię na kawałki. Następnie por i cebulę smażymy aż się zarumieni. Wlewamy bulion, dodajemy dynię i gotujemy 20 minut.
  3. Wszystko miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i chili, dodajemy fasolę i gotujemy.
  4. Tosty kroimy w kostkę, rumienimy na reszcie oleju, oprószamy chili.
  5. Zupę skrapiamy octem, posypujemy grzankami i szczypiorkiem.

Opis

Pyszna zupa z dyni.

Podobne przepisy

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa minestrone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestrone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!