Dyniowa z fasolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dyniowa z fasolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976786720.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejna odsłona coraz bardziej popularnej zupy z dyni, tym razem jako zupa w połączeniu z fasolą. Wystarczy 45 minut, aby ugotować aromatyczne i pożywne danie.
0
5 / 1
Kolejna odsłona coraz bardziej popularnej zupy z dyni, tym razem jako zupa w połączeniu z fasolą. Wystarczy 45 minut, aby ugotować aromatyczne i pożywne danie.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg dynia
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. imbir
1 szczyp. chili
1 łyżecz. ocet balsamiczny
0.50 l bulion warzywny z kostki
1 szt. cebula
1 szt. por
2 szt. tost pszenny
4 łyżka olej
1 łyżka posiekany szczypior
10 dag. czerwona fasola sucha lub puszka konserwowej
Przygotowanie
Suchą fasolę namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (fasolę z puszki osączyć). Cebulę posiekać. Por pokroić w paski. Dynię pokroić na kawałki. Olej rozgrzać, zeszklić por i cebulę. Wlać bulion, dodać dynię, gotować 20 minut. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem, imbirem i chili, dodać fasolę, zagotować. Tosty pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie oleju, oprószyć chili. Zupę skropić octem, posypać grzankami i szczypiorkiem.