0

Składniki

0.5 Kilograma
Dynia
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
imbir
1 Szczypta
chili
1 Łyżeczka
ocet balsamiczny
0.5 Litra
Bulion warzywny z kostki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
Tost pszenny
4 Łyżki
olej
1 Łyżka
Posiekany szczypior
10 Dekagramów
Czerwona fasola sucha lub puszka konserwowej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Suchą fasolę namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (fasolę z puszki osączyć). Cebulę posiekać. Por pokroić w paski. Dynię pokroić na kawałki. ½ oleju rozgrzać, zeszklić por i cebulę. Wlać bulion, dodać dynię, gotować 20 minut. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem, imbirem i chili, dodać fasolę, zagotować. Tosty pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie oleju, oprószyć chili. Zupę skropić octem, posypać grzankami i szczypiorkiem.

Opis

kolejna odsłona coraz popularniejszej dyni, tym razem jako zupa w połączeniu z fasolą, tylko 45 minut i mamy pyszna zupę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!