Dyniowa owsianka

Just Plants
Dyniowa owsianka

0

0 / 0

Dyniowa owsianka to prosty pomysł na szybkie i pożywne śniadanie w jesiennym klimacie. Połączenie płatków owsianych z purée z dyni, przyprawą do piernika i napojem migdałowym ma delikatnie korzenny smak i kremową konsystencję. To dobra opcja, jeśli szukasz czegoś ciepłego na chłodny poranek. Owsianka sprawdzi się też jako lunch na wynos albo lekka kolacja. Można ją podać z owocami – np. malinami, jabłkiem lub karmelizowanym bananem – i dostosować do tego, co akurat masz pod ręką.

6

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 ml tymbark just plants migdał

0.75 szkl. płatki owsiane

0.25 szkl. puree z dyni

0.50 łyżecz. przyprawa do piernika

1 szczyp. sól

50 g owoce do dekoracji

Przygotowanie


1

Płatki owsiane zalewamy ciepłym Just Plants migdał i odstawiamy.

2

Kiedy płatki napęcznieją, dodajemy pure z dyni, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.

3

Podajemy z ulubionymi owocami np. malinami, jabłkiem lub karmelizowanym bananem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły