Dynia zapiekana z pastą arachidową

m7
Dynia zapiekana z pastą arachidową

0

4 / 2

Ostre danie na zimowe wieczory.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 mleczko kokosowe

1 kg dynia

1 łyżecz. sól

150 g orzechy arachidowe

1 łyżka olej sezamowy

1 łyżka ocet balsamiczny

2 łyżka sos sojowy

0.50 szt. papryczka ostra chili

0.50 łyżka chili

Przygotowanie


1

Dynię obrać, pokroić w półksiężyce, obgotować w słonej wodzie. W malakserze zmiksować orzeszki z mlekiem kokosowym,papryczką chili, octem, sosem sojowymi, olejem sezamowym na gładką masę.

2

Naczynie żaroodporne polać olejem, ułożyć dynię i zakryć pastą arachidową.Doprawić solą i chili. Zapiekać ok 20 minut, żeby było dobrze gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły