0

Składniki

100 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Kilogram
Dynia
1 Łyżeczka
sól
150 Gramów
Orzechy arachidowe
1 Łyżka
Olej sezamowy
1 Łyżka
ocet balsamiczny
2 Łyżki
sos sojowy
0.5 Sztuki
Papryczka ostra chili
0.5 Łyżki
chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dynię obrać, pokroić w półksiężyce, obgotować w słonej wodzie. W malakserze zmiksować orzeszki z mlekiem kokosowym,papryczką chili, octem, sosem sojowymi, olejem sezamowym na gładką masę.
  2. Naczynie żaroodporne polać olejem, ułożyć dynię i zakryć pastą arachidową.Doprawić solą i chili. Zapiekać ok 20 minut, żeby było dobrze gorące.

Opis

Ostre danie na zimowe wieczory.

Podobne przepisy

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!