0

Składniki

100 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Kilogram
Dynia
1 Łyżeczka
sól
150 Gramów
Orzechy arachidowe
1 Łyżka
Olej sezamowy
1 Łyżka
ocet balsamiczny
2 Łyżki
sos sojowy
0.5 Sztuki
Papryczka ostra chili
0.5 Łyżki
chili
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Dynię obrać, pokroić w półksiężyce, obgotować w słonej wodzie. W malakserze zmiksować orzeszki z mlekiem kokosowym,papryczką chili, octem, sosem sojowymi, olejem sezamowym na gładką masę.
  2. Naczynie żaroodporne polać olejem, ułożyć dynię i zakryć pastą arachidową.Doprawić solą i chili. Zapiekać ok 20 minut, żeby było dobrze gorące.

Opis

Ostre danie na zimowe wieczory.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!