Dynia w lekkim syropie
m7
Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki, świetny dodatek do deserów i serników.
0
0 / 0
Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki, świetny dodatek do deserów i serników.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0.75 kg dynia
1 łyżeczka kwasek cytrynowy
1 szt. cukier waniliowy
35 dek. cukier
Przygotowanie
1
Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym, ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
2
Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
3
Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
4
Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
5
Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki, zakręcić i odwrócić.