Dynia w lekkim syropie

m7
Dynia w lekkim syropie

0

0 / 0

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki, świetny dodatek do deserów i serników.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.75 kg dynia

1 łyżeczka kwasek cytrynowy

1 szt. cukier waniliowy

35 dek. cukier

Przygotowanie


1

Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym, ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.

2

Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.

3

Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.

4

Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.

5

Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki, zakręcić i odwrócić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły