0

Składniki

0.75 Kilograma
Dynia
1 Łyżeczka
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
35 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
  2. Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
  3. Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
  4. Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
  5. Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

Opis

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki,świetny dodatek do deserów i serników.

Podobne przepisy

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!