0

Składniki

0.75 Kilograma
Dynia
1 Łyżeczka
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
35 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
  2. Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
  3. Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
  4. Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
  5. Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

Opis

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki,świetny dodatek do deserów i serników.

Podobne przepisy

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!