Example thumb
0

Składniki

0.75 Kilograma
Dynia
1 Łyżeczka
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
35 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
  2. Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
  3. Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
  4. Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
  5. Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

Opis

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki,świetny dodatek do deserów i serników.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!