Dynia w lekkim syropie

m7
Dynia w lekkim syropie

0

0 / 0

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki, świetny dodatek do deserów i serników.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.75 kg dynia

1 łyżecz. kwasek cytrynowy

1 szt. cukier waniliowy

35 dag. cukier

Przygotowanie


1

Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym, ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.

2

Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.

3

Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.

4

Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.

5

Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki, zakręcić i odwrócić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły