0

Składniki

0.75 Kilograma
Dynia
1 Łyżeczka
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
35 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
  2. Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
  3. Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
  4. Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
  5. Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

Opis

Dynia smakuje jak brzoskwinie z puszki,świetny dodatek do deserów i serników.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!