Dynia makaronowa z boczkiem i pomidorami

m7
Dynia makaronowa z boczkiem i pomidorami

1

0 / 0

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

30 dag. boczek wędzony

2 szt. pomidor

1 szt. czosnek

150 dag. makaron penne

100 dag. makaron cavatappi

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. curry

2 łyżka olej

1 szt. dynia makaronowa

Przygotowanie


1

Dynia makaronowa. Jej miąższ rozpada się na włókna podobne do makaronu. Można z niej wyczarować różności. Ja postawiłam na połączenie z boczkiem i pomidorami.

2

Dynię gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut aż będzie można wbić w nią swobodnie nóż. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem oraz curry.

3

Ugotowaną dynię przecinamy wzdłuż na połowę i za pomocą widelca wydłubujemy miąższ. Dodajemy naszą dynię do boczku i pomidorów. Chwilkę dusimy. Wsypujemy ugotowany makaron. Gotowe!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły