Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)

m7
Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)

1

0 / 0

Pyszne duszonki, nie tylko z ogniska :)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 bulion drobiowy

1 kg ziemniaki

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka czosnek

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

3 łyżka olej

15 dek. kiełbasa domowa

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, marchew w plastry, cebulę w piórka.

2

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut. Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.

3

Smacznego! :)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły