Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Duszonki - duszone w bulionie wołowym:)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973885956.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne duszonki, nie tylko z ogniska :)
1
0 / 0
Pyszne duszonki, nie tylko z ogniska :)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 bulion drobiowy
1 kg ziemniaki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. czosnek
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
3 łyżka olej
15 dag. kiełbasa domowa
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, marchew w plastry, cebulę w piórka.
2
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (ok 4 - 5 łyżek) dodajemy wyciśnięty czosnek, cebulę, podsmażamy 3 minutki, wrzucamy ziemniaki i marchew, dokładnie mieszamy smażymy ok 5 minut. Ziemniaki zalewamy bulionem dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, mieszamy delikatnie, dusimy pod przykryciem ok 20 minut na małym ogniu.
3
Smacznego! :)