Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Łyżeczka
Skrobia ziemniaczana
500 Gramów
Żołądki kurczaka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
ryż biały
3 Łyżki
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
olej słonecznikowy
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków. Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć. Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić i popieprzyć do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Ugotować ryż.

Opis

Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!