Duszone żołądki drobiowe

m7
Duszone żołądki drobiowe

0

0 / 0

Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz czarny

1 łyżeczka skrobia ziemniaczana

500 g żołądki kurczaka

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. ryż biały

3 łyżka kukurydza konserwowa

3 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

Przygotowanie


1

Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków. Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć. Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić i popieprzyć do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Ugotować ryż.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły