0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Łyżeczka
Skrobia ziemniaczana
500 Gramów
Żołądki kurczaka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
ryż biały
3 Łyżki
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
olej słonecznikowy
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków. Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć. Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić i popieprzyć do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Ugotować ryż.

Opis

Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!