Duszone żołądki drobiowe
m7
Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.
0
0 / 0
Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz czarny
1 łyżeczka skrobia ziemniaczana
500 g żołądki kurczaka
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. ryż biały
3 łyżka kukurydza konserwowa
3 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka sos sojowo-grzybowy
Przygotowanie
Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków. Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć. Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić i popieprzyć do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Ugotować ryż.