Duszone żołądki drobiowe

m7

Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Żołądki drobiowe są pyszne i można je zrobić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz czarny
1 łyżecz. skrobia ziemniaczana
500 g żołądki kurczaka
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. ryż biały
3 łyżka kukurydza konserwowa
3 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka sos sojowo-grzybowy
Przygotowanie
Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków. Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć. Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić i popieprzyć do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Ugotować ryż.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.