Duszone ziemniaki curry

m7
Duszone ziemniaki curry

1

0 / 0

Jest to zmodyfikowany przepis na ziemniaczaną mandżę z kuchni bułgarskiej.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

3 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy i przekładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Dodajemy curry, mieszamy i czekamy aż cebulka się zeszkli.

2

Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, mieszamy i następnie zalewamy wodą (tak by woda zakryła ziemniaki, ale nie więcej). Gotujemy na niewielkim ogniu. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i miętę.

3

Z ziemniaków niemal cała wodą pwoinna wyparować a ziemniaki powinny się delikatnie rozgotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły