0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
por
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Gramy
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietana
2 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
3 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej).
  2. W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora.
  3. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem.
  4. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Opis

Smaczne, lecz nieco tłuste danie- żeberka duszone z porem i marchewką.

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!