Duszone żeberka z cebulką

m7
Duszone żeberka z cebulką

0

0 / 0

Sycący obiad.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. mąka pszenna tortowa

3 szt. marchew

2 szt. cebula

2 łyżka tłuszcz

2 łyżka nać pietruszki

60 dag. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.

2

W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.

3

Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.

4

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

513

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły