Duszone żeberka z cebulką
m7
Sycący obiad.
0
0 / 0
Sycący obiad.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szcz. sól, pieprz
2 łyżeczka mąka pszenna tortowa
3 szt. marchew
2 szt. cebula
2 łyżka tłuszcz
2 łyżka nać pietruszki
60 dek. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.
2
W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.
3
Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.