Example thumb
0

Składniki

5 Szczypt
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
tłuszcz
2 Łyżki
nać pietruszki
60 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.
  2. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.
  3. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Opis

Sycący obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!