0

Składniki

5 Szczypt
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
tłuszcz
2 Łyżki
nać pietruszki
60 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.
  2. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.
  3. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Opis

Sycący obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!