Duszone żeberka z cebulką
m7
Sycący obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
513
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sycący obiad.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. mąka pszenna tortowa
3 szt. marchew
2 szt. cebula
2 łyżka tłuszcz
2 łyżka nać pietruszki
60 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.
W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.
Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
513
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.