0

Składniki

5 Szczypt
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
tłuszcz
2 Łyżki
nać pietruszki
60 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron.
  2. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka.
  3. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Opis

Sycący obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!