Duszone warzywa.

m7
Duszone warzywa.

0

0 / 0

Smaczna potrawa,może być modyfikowana przez każdego indywidualnie w zależności od dodanych warzyw.Swój wspaniały smak zawdzięcza nie tylko jarzynami zawartymi w daniu ale również dzięki użytym przyprawą.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. soli białej

1 łyżecz. pieprzu

1 łyżecz. papryki czerwonej

1 łyżecz. kurkumy

1 łyżecz. kolendry

1 szt. por

4 szt. pomidor

25 dag. ziemniaków

20 dag. cukinii

15 dag. fasolki szparagowej mrożonej

Przygotowanie


1

Na rozgrzany olej wrzucamy przyprawy.

2

dodajemy ziemniaki i podsmażamy.

3

wrzucamy cukinie i podlewamy wodą .(około 3/4 szklanki)

4

dusimy aż ziemniaki będą lekko miękkie.Wtedy dodajemy fasolkę i pomidory i por.

5

całość delikatnie mieszamy i dusimy aż ziemniaczki będą miękkie.

6

podajemy z kaszą lub ryżem.

7

smakuje również wybornie jako samodzielne danie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły