Duszone warzywa.
m7
Smaczna potrawa,może być modyfikowana przez każdego indywidualnie w zależności od dodanych warzyw.Swój wspaniały smak zawdzięcza nie tylko jarzynami zawartymi w daniu ale również dzięki użytym przyprawą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
115
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna potrawa,może być modyfikowana przez każdego indywidualnie w zależności od dodanych warzyw.Swój wspaniały smak zawdzięcza nie tylko jarzynami zawartymi w daniu ale również dzięki użytym przyprawą.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. soli białej
1 łyżecz. pieprzu
1 łyżecz. papryki czerwonej
1 łyżecz. kurkumy
1 łyżecz. kolendry
1 szt. por
4 szt. pomidor
25 dag. ziemniaków
20 dag. cukinii
15 dag. fasolki szparagowej mrożonej
Przygotowanie
Na rozgrzany olej wrzucamy przyprawy.
dodajemy ziemniaki i podsmażamy.
wrzucamy cukinie i podlewamy wodą .(około 3/4 szklanki)
dusimy aż ziemniaki będą lekko miękkie.Wtedy dodajemy fasolkę i pomidory i por.
całość delikatnie mieszamy i dusimy aż ziemniaczki będą miękkie.
podajemy z kaszą lub ryżem.
smakuje również wybornie jako samodzielne danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
115
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.