0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Łyżki
masło extra
30 Dekagramów
Nóżki z kurczaka
20 Dekagramów
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z nóżek i marchwi ugotować wywar.W razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. W naczyniu zostawic tyle wywaru,by zakrywał podudzia.Marchew pokroić w plasterki.Dodać masło lub margarynę i odrobinę przyprawy do kurczaka.
  3. Doprawić do smaku.Całość dusić do miękkości.

Opis

Szybkie i łatwe w przygotowaniu ,proste skłądnki,niski koszt produktów.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!