0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Łyżki
masło extra
30 Dekagramów
Nóżki z kurczaka
20 Dekagramów
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z nóżek i marchwi ugotować wywar.W razie potrzeby doprawić do smaku.
  2. W naczyniu zostawic tyle wywaru,by zakrywał podudzia.Marchew pokroić w plasterki.Dodać masło lub margarynę i odrobinę przyprawy do kurczaka.
  3. Doprawić do smaku.Całość dusić do miękkości.

Opis

Szybkie i łatwe w przygotowaniu ,proste skłądnki,niski koszt produktów.

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!