Duszone pieczarki
kontakt_5
Złociste pieczarki z ziołami to znakomity dodatek do wielu dań. Są przepełnione doskonałym smakiem, a podczas gotowania ich niesamowity zapach unosi się w całym domu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 7
Złociste pieczarki z ziołami to znakomity dodatek do wielu dań. Są przepełnione doskonałym smakiem, a podczas gotowania ich niesamowity zapach unosi się w całym domu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g pieczarki
2 łyżka olej rzepakowy
1 łyżka zioła prowansalskie
1 łyżka papryka słodka
2 szczyp. sól
2 łyżka ketchup włocławek
Przygotowanie
Pieczarki dokładnie myjemy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką słodką.
Dodajemy ok. 3 łyżki wody. Patelnię przykrywamy pokrywką. Pieczarki dusimy na małym ogniu przez ok. 10 minut. Podajemy z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.