Duszone pieczarki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![Duszone pieczarki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739180.jpeg&w=3840&q=75)
Złociste pieczarki z ziołami to znakomity dodatek do wielu dań. Są przepełnione doskonałym smakiem, a podczas gotowania ich niesamowity zapach unosi się w całym domu.
0
4 / 7
Złociste pieczarki z ziołami to znakomity dodatek do wielu dań. Są przepełnione doskonałym smakiem, a podczas gotowania ich niesamowity zapach unosi się w całym domu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g pieczarki
2 łyżka olej rzepakowy
1 łyżka zioła prowansalskie
1 łyżka papryka słodka
2 szczyp. sól
2 łyżka ketchup włocławek
Przygotowanie
Pieczarki dokładnie myjemy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką słodką.
Dodajemy ok. 3 łyżki wody. Patelnię przykrywamy pokrywką. Pieczarki dusimy na małym ogniu przez ok. 10 minut. Podajemy z ketchupem.