Duszone pieczarki

kontakt_5
Duszone pieczarki

0

4 / 7

Złociste pieczarki z ziołami to znakomity dodatek do wielu dań. Są przepełnione doskonałym smakiem, a podczas gotowania ich niesamowity zapach unosi się w całym domu.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g pieczarki

2 łyżka olej rzepakowy

1 łyżka zioła prowansalskie

1 łyżka papryka słodka

2 szcz. sól

2 łyżka ketchup włocławek

Przygotowanie


1

Pieczarki dokładnie myjemy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką słodką.

3

Dodajemy ok. 3 łyżki wody. Patelnię przykrywamy pokrywką. Pieczarki dusimy na małym ogniu przez ok. 10 minut. Podajemy z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły