Duszone maślaczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Duszone maślaczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905116.jpeg&w=3840&q=75)
Gorący dodatek do obiadu dla wielbicieli grzybków.
0
0 / 0
Gorący dodatek do obiadu dla wielbicieli grzybków.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 woda
1 kg maślaki
5 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. mąka pszenna tortowa
4 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
0.25 szt. cebula
1 łyżka masło roślinne
Przygotowanie
1
Grzyby należy dokładnie oczyścić, większe z nich pokroić na połówki lub ćwiartki. Dokładnie je namoczyć w zimnej wodzie.
2
W garnku zagotować wodę dodając do niej pieprz, ziele i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodać grzyby i posiekaną cebulkę.
3
Gotować do miękkości, następnie dodać masło, pod koniec duszenia sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.