Duszone maślaczki

m7
Duszone maślaczki

0

0 / 0

Gorący dodatek do obiadu dla wielbicieli grzybków.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 woda

1 kg maślaki

5 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. mąka pszenna tortowa

4 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

0.25 szt. cebula

1 łyżka masło roślinne

Przygotowanie


1

Grzyby należy dokładnie oczyścić, większe z nich pokroić na połówki lub ćwiartki. Dokładnie je namoczyć w zimnej wodzie.

2

W garnku zagotować wodę dodając do niej pieprz, ziele i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodać grzyby i posiekaną cebulkę.

3

Gotować do miękkości, następnie dodać masło, pod koniec duszenia sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły