Duszone jabłka z żurawiną

m7
Duszone jabłka z żurawiną

0

0 / 0

Duszone jabłka z żurawiną sprawdzą się nawet dla maluszka bez ząbków.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łyżecz. cynamon

4 szt. jabłka

3 szt. goździki

2 łyżka cukier brązowy

0.50 szkl. żurawina łowicz

0.50 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Jabłka obrać ze skórki, następnie podzielić na mniejsze części i wrzucić je do garnuszka wraz z pozostałymi składnikami i dusić do miękkości co jakiś czas podlewając odrobiną wody.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły