Duszona w sosie pierś z kurczaka z szynką i serem

maspexdigital
Duszona w sosie pierś z kurczaka z szynką i serem

0

0 / 0

Soczysta pierś z kurczaka z szynką i serem w sosie warzywnym to świetny pomysł na smaczny obiad. Wypróbuj!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pierś kurczaka

4 plaster szynka szwarcwaldzka

2 plaster ser żółty

1 łyżecz. przyprawa do kurczaka

4 łyżka olej

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Z 1 łyżki oleju, przyprawy do kurczaka, soli oraz pieprzu przygotować marynatę i posmarować piersi. Odstawić na 30 minut.

2

Kolejno piersi zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej.

3

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, smażyć piersi, pod przykryciem, 4 minuty z jednej strony, odwrócić na drugą stronę, położyć na wierzch plasterek sera i smażyć kolejne 4 minuty.

4

Podawać na ciepło z sosem 8 Warzyw Po Prowansalsku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

787

kcal

Białka

81

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły