Duszona karkówka z cebulą

m7
Duszona karkówka z cebulą

0

0 / 0

Proste ale bardzo smaczne danie - ja je zrobiłam na dzisiejszą imprezkę i wszyscy byli bardzo zadowoleni a pusty talerz po niej świadczy o tym ,że była bardzo dobra :)

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg cebula

2 kg wieprzowina karkówka

2 łyżka sól

2 łyżka pieprz

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w plastry grubości 1cm.

2

Cebulę obieramy i kroimy w krążki.

3

Mięso doprawiamy i odstawiamy na kilka godzin.

4

W brytfance układamy na przemian mięso i cebulę.

5

Dusimy pod przykryciem do miękkości mięska - pod koniec ściągamy pokrywkę, aby mięsko się lekko zrumieniło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły