1

Składniki

1 Sztuka
Główka kapusty
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
por
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Łyżka
nać pietruszki
0.5 Sztuki
Filet z kury
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.
  2. W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.Przykrywamy i dusimy.Po chwili ,gdy kapusta sie skurczy dodajemy pozostalą jej ilość i dusimy pod przykryciem czesto mieszajac.Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu.Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadajacą się.Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Opis

Duszona kapusta na obiad

Podobne przepisy

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!