Example thumb
1

Składniki

1 Sztuka
Główka kapusty
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
por
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Łyżka
nać pietruszki
0.5 Sztuki
Filet z kury
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.
  2. W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.Przykrywamy i dusimy.Po chwili ,gdy kapusta sie skurczy dodajemy pozostalą jej ilość i dusimy pod przykryciem czesto mieszajac.Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu.Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadajacą się.Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Opis

Duszona kapusta na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!