Duszona kapusta

m7
Duszona kapusta

1

0 / 0

Duszona kapusta na obiad

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. główka kapusty

1 szt. marchew

1 szt. por

1 szt. przyprawa do bigosu

2 szt. liść laurowy

1 szt. kostka rosołowa

1 łyżka nać pietruszki

0.50 szt. filet z kury

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.

2

W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.

3

Przykrywamy i dusimy. Po chwili ,gdy kapusta się skurczy dodajemy pozostałą jej ilość i dusimy pod przykryciem często mieszając.

4

Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu. Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadającą się. Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

458

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

97

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły