Duszona kapusta
m7
Duszona kapusta na obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Duszona kapusta na obiad
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. główka kapusty
1 szt. marchew
1 szt. por
1 szt. przyprawa do bigosu
2 szt. liść laurowy
1 szt. kostka rosołowa
1 łyżka nać pietruszki
0.50 szt. filet z kury
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.
W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.
Przykrywamy i dusimy. Po chwili ,gdy kapusta się skurczy dodajemy pozostałą jej ilość i dusimy pod przykryciem często mieszając.
Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu. Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadającą się. Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.