Duszona kapusta

m7
Duszona kapusta

1

0 / 0

Duszona kapusta na obiad

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. główka kapusty

1 szt. marchew

1 szt. por

1 szt. przyprawa do bigosu

2 szt. liść laurowy

1 szt. kostka rosołowa

1 łyżka nać pietruszki

0.50 szt. filet z kury

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.

2

W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.

3

Przykrywamy i dusimy. Po chwili ,gdy kapusta się skurczy dodajemy pozostałą jej ilość i dusimy pod przykryciem często mieszając.

4

Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu. Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadającą się. Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły