Duszona kapusta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Duszona kapusta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973995202.jpeg&w=3840&q=75)
Duszona kapusta na obiad
1
0 / 0
Duszona kapusta na obiad
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. główka kapusty
1 szt. marchew
1 szt. por
1 szt. przyprawa do bigosu
2 szt. liść laurowy
1 szt. kostka rosołowa
1 łyżka nać pietruszki
0.50 szt. filet z kury
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.
W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.
Przykrywamy i dusimy. Po chwili ,gdy kapusta się skurczy dodajemy pozostałą jej ilość i dusimy pod przykryciem często mieszając.
Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu. Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadającą się. Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.