1

Składniki

1 Sztuka
Główka kapusty
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
por
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
2 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Łyżka
nać pietruszki
0.5 Sztuki
Filet z kury
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy w dość duże kawałki.Solimy i odstawiamy na chwilę.Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w cienkie plasterki.
  2. W garnku na oleju podsmażamy pora pokrojonego w słupki i wkładamy posiekane mięso.Podsmażamy razem po czym wrzucamy część kapusty i marchewkę.Zalewamy szklanką gorącej wody z kostką bulionową.Przykrywamy i dusimy.Po chwili ,gdy kapusta sie skurczy dodajemy pozostalą jej ilość i dusimy pod przykryciem czesto mieszajac.Dodajemy liść laurowy i przyprawę do bigosu.Dusimy aż kapusta będzie miękka ale nie rozpadajacą się.Kapustę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Opis

Duszona kapusta na obiad

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Tradycyjny bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tradycyjny bigos

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!