Duszona kapusta

eluchap
Duszona kapusta

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smacznego

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta biała

4 szt. marchew

2 szt. cebula biała

2 łyżka sok z cytryny

3 łyżka margaryna zwykła

1 łyżka sól, pieprz

Przygotowanie


Kapustę umyć, pokroić w średnie paski, zalać wrzącą wodą, gotować 5 min bez przykrycia.

Dodać sok z cytryny i gotować jeszcze 5 min, odcedzić.

Cebulę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach obsmażyć na margarynie i dodać do kapusty.

Przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

135

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły