Duszona kapusta
eluchap
Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
135
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smacznego
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 kg kapusta biała
4 szt. marchew
2 szt. cebula biała
2 łyżka sok z cytryny
3 łyżka margaryna zwykła
1 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę umyć, pokroić w średnie paski, zalać wrzącą wodą, gotować 5 min bez przykrycia.
Dodać sok z cytryny i gotować jeszcze 5 min, odcedzić.
Cebulę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach obsmażyć na margarynie i dodać do kapusty.
Przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
135
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.