1

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula biała
2 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
margaryna zwykła
1 Łyżka
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę umyć, pokroić w średnie paski, zalać wrzącą wodą, gotować 5 min bez przykrycia.
  2. Dodać sok z cytryny i gotować jeszcze 5 min, odcedzić.
  3. Cebulę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach obsmażyć na margarynie i dodać do kapusty.
  4. Przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz.

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Łosoś z warzywami w białym sosie

Łatwy Do 40 min.

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!