1

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula biała
2 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
margaryna zwykła
1 Łyżka
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę umyć, pokroić w średnie paski, zalać wrzącą wodą, gotować 5 min bez przykrycia.
  2. Dodać sok z cytryny i gotować jeszcze 5 min, odcedzić.
  3. Cebulę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach obsmażyć na margarynie i dodać do kapusty.
  4. Przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Makaron z serem żółtym i jajkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z serem żółtym i jajkami

Karp w galarecie

Przepis
Średni Do 3 godz
Karp w galarecie

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!