Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Do pieczenia rurek potrzebne są specjalne foremki. Warto w nie zainwestować, bo rurki są pyszne, a taki samodzielnie zrobiony deser robi wrażenie na gościach. Ja mam foremki o długości 12 cm. Do nadzienia używam gotowego kremu do karpatki. Podana porcja starczy na 18-20 rurek.
2.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
3 | Łyżeczki |
cukier
|
|
25 | Gramów |
drożdże
|
|
200 | Gramów |
margaryna zwykła
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Sztuka |
Cukier wanilinowy
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |