Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wyjątkowa wariacja na temat drożdżowych rogalików, na bazie ciasta dyniowego i nadzienia kakaowego. Oto przepis na obłędnie pyszne, pachnące i mięciutkie zawijańce, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Nadają się jako dodatek do śniadania, idealnie osłodzą także jesienne, południowe spotkania przy herbacie lub kawie.
SKŁADNIKI NA CIASTO |
|||
450 | Gramów | ||
![]() |
|||
8 | Gramów |
drożdże
|
|
130 | Gramów |
dyniowe puree
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
60 | Gramów |
cukier
|
|
100 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
80 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
białko jaja kurzego
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
120 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
3 | Łyżki |
miód
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |