Drożdżowe racuszki
maspexdigital
0
0 / 0
Puszyste i miękkie ciasto okraszone słodką Dżemoladą. To sposób na konkretne śniadanie. Nie możesz przejść obok tego przepisu obojętnie!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
14 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa lubella
250 mleko
1 szt. jajko
30 g cukier trzcinowy
30 g masło
15 g świeże drożdże
1 szcz. sól
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 opak. czarna dżemolada łowicz
Przygotowanie
1
W misce rozetrzeć drożdże z cukrem, wsypać 2 łyżki mąki, wlać ciepłe mleko i odstawić na 15 minut.
2
Do rozczynu wlać roztopione masło, dodać jajko, pozostały cukier, wymieszać, zakryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
3
Smażyć porcje na rozgrzanym oleju. Podawać z Czarną Dżemoladą.