Drożdżowe racuszki

maspexdigital
Drożdżowe racuszki

0

0 / 0

Puszyste i miękkie ciasto okraszone słodką Dżemoladą. To sposób na konkretne śniadanie. Nie możesz przejść obok tego przepisu obojętnie!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa lubella

250 mleko

1 szt. jajko

30 g cukier trzcinowy

30 g masło

15 g świeże drożdże

1 szcz. sól

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 opak. czarna dżemolada łowicz

Przygotowanie


1

W misce rozetrzeć drożdże z cukrem, wsypać 2 łyżki mąki, wlać ciepłe mleko i odstawić na 15 minut.

2

Do rozczynu wlać roztopione masło, dodać jajko, pozostały cukier, wymieszać, zakryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.

3

Smażyć porcje na rozgrzanym oleju. Podawać z Czarną Dżemoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły