1

Składniki

4 Mililitry
przyprawa maggi
1 Kilogram
pieczarki
0.5 Łyżeczki
pieprz ziołowy
250 Gramów
margaryna
1 Szklanka
śmietana 18%
4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
8 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
cebula biała
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
sól
8 Łyżek
kasza manna
2 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
masło
3 Łyżki
olej
10 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wykładamy na stolnice i kroimy nożem kwadraty
  2. Z podanych składników wyrabiamy ciasto
  3. Na każdy kwadrat nakładamy farsz ,kształtujemy trójkątne pierożki i układamy na blaszce.

Opis

Do czerwonego barszczu idealny dodatek.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!