Drożdżowe pierożki
m7
1
0 / 0
Do czerwonego barszczu idealny dodatek.
15
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
4 przyprawa maggi
1 kg pieczarki
0.50 łyżeczka pieprz ziołowy
250 g margaryna
1 szkl. śmietana 18%
4 szkl. mąka pszenna tortowa
8 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cebula biała
4 łyżka cukier
1 łyżka sól
8 łyżka kasza manna
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka masło
3 łyżka olej
10 dek. drożdże
Przygotowanie
1
Wykładamy na stolnice i kroimy nożem kwadraty
2
Z podanych składników wyrabiamy ciasto
3
Na każdy kwadrat nakładamy farsz ,kształtujemy trójkątne pierożki i układamy na blaszce.