Drożdżowe pierożki

m7
Drożdżowe pierożki

1

0 / 0

Do czerwonego barszczu idealny dodatek.

15

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

4 przyprawa maggi

1 kg pieczarki

0.50 łyżeczka pieprz ziołowy

250 g margaryna

1 szkl. śmietana 18%

4 szkl. mąka pszenna tortowa

8 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cebula biała

4 łyżka cukier

1 łyżka sól

8 łyżka kasza manna

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka masło

3 łyżka olej

10 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Wykładamy na stolnice i kroimy nożem kwadraty

2

Z podanych składników wyrabiamy ciasto

3

Na każdy kwadrat nakładamy farsz ,kształtujemy trójkątne pierożki i układamy na blaszce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły