0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Sztuki
cebula
15 Dekagramów
margaryna zwykła
30 Dekagramów
drożdże
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto : śmietanę wymieszać z drożdżami i cukrem ,aż do rozpuszczenia się drożdży.
  2. Mąkę posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i lśniące
  3. Odstawić pod przykryciem na 30 minut .
  4. Farsz : grzyby,kapustę kiszoną ugotować aż do miękkości,przemielić przez maszynkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Cebule drobno pokroić i zeszklić na margarynie dodać do pieczarek ,kapusty wymieszać
  6. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części , z każdej części uformować wałeczek , który należy rozwałkować na długi prostokąt . Na środku prostokąta [ na całej długości ] ułożyć farsz . Jeden brzeg ciasta założyć za farszem i docisnąć . Zrolować do drugiego brzegu ciasta . Powstały wałek lekko spłaszczyć i pokroić na ukos tak jak kroi się kopytka .
  7. Ulepione paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze .
  8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut - do zrumienienia

Opis

Doskonale smakują na zimno i gorąco

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!