Example thumb
0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Sztuki
cebula
15 Dekagramów
margaryna zwykła
30 Dekagramów
drożdże
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto : śmietanę wymieszać z drożdżami i cukrem ,aż do rozpuszczenia się drożdży.
  2. Mąkę posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i lśniące
  3. Odstawić pod przykryciem na 30 minut .
  4. Farsz : grzyby,kapustę kiszoną ugotować aż do miękkości,przemielić przez maszynkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Cebule drobno pokroić i zeszklić na margarynie dodać do pieczarek ,kapusty wymieszać
  6. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części , z każdej części uformować wałeczek , który należy rozwałkować na długi prostokąt . Na środku prostokąta [ na całej długości ] ułożyć farsz . Jeden brzeg ciasta założyć za farszem i docisnąć . Zrolować do drugiego brzegu ciasta . Powstały wałek lekko spłaszczyć i pokroić na ukos tak jak kroi się kopytka .
  7. Ulepione paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze .
  8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut - do zrumienienia

Opis

Doskonale smakują na zimno i gorąco

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!