Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami

eluchap
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami

0

2 / 2

Doskonale smakują na zimno i gorąco

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. cukier

1 łyżecz. sól, pieprz

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 szt. cebula

15 dag. margaryna zwykła

30 dag. drożdże

30 dag. pieczarki

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Ciasto : śmietanę wymieszać z drożdżami i cukrem ,aż do rozpuszczenia się drożdży.

2

Mąkę posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i lśniące

3

Odstawić pod przykryciem na 30 minut .

4

Farsz : grzyby,kapustę kiszoną ugotować aż do miękkości,przemielić przez maszynkę doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Cebule drobno pokroić i zeszklić na margarynie dodać do pieczarek ,kapusty wymieszać

6

Ciasto podzielić na kilka mniejszych części , z każdej części uformować wałeczek , który należy rozwałkować na długi prostokąt . Na środku prostokąta [ na całej długości ] ułożyć farsz . Jeden brzeg ciasta założyć za farszem i docisnąć . Zrolować do drugiego brzegu ciasta . Powstały wałek lekko spłaszczyć i pokroić na ukos tak jak kroi się kopytka .

7

Ulepione paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze .

8

Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut - do zrumienienia

Wartości odżywcze na porcję


Energia

120

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły