Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Drożdżowa choinka z kapustą z grzybami to świąteczna przekąska, którą można zachwycić gości lub dzieci. Wymaga trochę pracy i zaangażowania, lecz efekt smaku i wyglądu wynagradza trudy. Choinkę można wykonać również w wersji na słodko, zastępując wytrawny farsz słodkim np. masą makową lub czekoladą, a do ciasta dodając cukru.
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Sztuki |
Jajko kurze całe
|
|
1 | Sztuka |
Drożdże suszone
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
2 | Łyżki |
olej
|
|
1 | Szklanka |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Szklanka |
Woda letnia
|
|
1 | Kilogram |
kapusta kiszona
|
|
15 | Gramów |
grzyby suszone
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Szczypty |
pieprz czarny
|
|
2 | Kostki |
Kostka grzybowa
|
|
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |