Drobiowy po lubelsku

m7
Drobiowy po lubelsku

0

5 / 2

Alternatywa dla kotletów z panierką.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku

1 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

10 dag. mąka lubella

Przygotowanie


1

Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.

2

Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.

3

Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.

4

Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.

5

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

6

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły