0

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Sztuka
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
10 Dekagramów
mąka Lubella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.
  2. Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.
  4. Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  6. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis

Alternatywa dla kotletów z panierką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!