Drobiowy po lubelsku

m7
Drobiowy po lubelsku

Średnia 5 / 2

Oceń!

Alternatywa dla kotletów z panierką.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku

1 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

10 dag. mąka lubella

Przygotowanie


Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.

Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.

Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.

Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

216

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły