0

Składniki

10 Dekagramów
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Sztuka
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.
  2. Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.
  4. Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  6. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis

Alternatywa dla kotletów z panierką.

Podobne przepisy

Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Skrzydełka w miodzie na ostro

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Skrzydełka w miodzie na ostro

Pierogi z surowym mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z surowym mięsem mielonym

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki z kapustą i serem korycińskim

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!