0

Składniki

10 Dekagramów
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Sztuka
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.
  2. Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.
  4. Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  6. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis

Alternatywa dla kotletów z panierką.

Podobne przepisy

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!