Drobiowy po lubelsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Drobiowy po lubelsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823423.jpeg&w=3840&q=75)
Alternatywa dla kotletów z panierką.
0
5 / 2
Alternatywa dla kotletów z panierką.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
10 dag. mąka lubella
Przygotowanie
1
Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w na kotlety o grubości około 1 cm.
2
Wykrojone kotlety doprawiamy pieprzem i solą.
3
Rozbijamy jaja w miseczce, na talerzu przygotowujemy mąką pszenną.
4
Kotlety panierujmy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
5
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6
Podajemy z ziemniakami i surówką.